Praamvaren

Varen met een praam is voor veel groepsgelegenheden de ultieme manier om het water op te gaan. Een praam ademt de sfeer van vroeger en u zit relatief dicht op het water voor een fijne vaarbeleving. Wanneer u kiest voor praamvaren bij De Wartenster is het bovendien mogelijk om te kiezen voor een praam met tentkap. Door die tentkap kunt u ook bij regenachtig weer het water op, terwijl de inzittenden van de praam droog blijven. 

Boek een van de pramen van De Wartenster 

De Wartenster heeft verschillende pramen waarmee u de omgeving kunt verkennen. De pramen hebben allemaal een uniek karakter en eigen verhaal. Ze ademen de sfeer van vroegere tijden, toen pramen nog gebruikt werden als turfschip. Al onze boten hebben een lange historie als transportscheepje, hierover vertellen onze schippers graag meer tijdens het varen.  

Onze pramen mogen dan een lang verleden hebben als transportschip, ze verkeren allemaal in topconditie. De pramen zijn ingericht met comfortabele zitplaatsen en kunnen door hun geringe diepgang op plaatsen komen die voor de grote rondvaartboten onbereikbaar zijn. Zo krijgt u aan boord plekken te zien die u anders niet snel zou bezoeken. 

Eén van de pramen kan met een tentkap overdekt worden, zodat alle inzittenden droog blijven bij een buitje. Veiligheid hebben we bij De Wartenster hoog in het vaandel. Al onze pramen zijn gekeurd door de scheepvaartinspectie en voldoen aan alle eisen.