Arrangementen praamvaren

Arrangementen  

Natuurlijk is het heerlijk ontspannen om met een van onze pramen het water op te gaan. Dit is aan te vullen met alle vormen van catering voor, tijdens of na de vaartocht. Praamvaren laat zich ook goed combineren met vele andere activiteiten op onze site. Onderstaande enkele suggesties voor een leuke middag met de praam. 

Palingroken/palingvissen 

Ale de Jager is visser in hart en ziel. Tien jaar moest hij erop wachten, toen pas kreeg hij zijn visrecht. Als kind keek hij vol verwondering en verlangen naar de visser uit zijn dorp. Dat wilde hij ook. In 2003 was het zover, na jaren als timmerman te hebben gewerkt en ondertussen in de weekenden het vak van visser te hebben geleerd, kreeg hij visrecht. “Een lot uit de loterij”, zoals Ale het zelf omschrijft. 

Spanning 

Iedere keer dat Ale de Jager zijn fuiken licht, voelt hij weer de spanning: wordt het een goede vangst vandaag? Vaak kan hij aan de hand van het weer en de tijd van het jaar wel inschatten wat hij kan verwachten. Met koude noordenwind houdt de paling zich stil en hoeft hij geen vis in zijn fuiken te verwachten. Maar is de temperatuur van het water hoger en schijnt de zon, dan heeft hij al meer kans op een goede vangst. 

Visgebied 

Het visgebied van ‘Fiskersbedriuw Ale de Jager’ ligt tussen Grou en Drachten. Hij vist op het Pikmar (Pikmeer), de Wide Ie (Wijde Ee) en het water van Nationaal Park De Alde Feanen. De visserij in het midden van Friesland is een intensieve en bewerkelijke bezigheid, want de paling laat zich in dit gebied moeilijk vangen. In het voorjaar zijn ze vaak nog te mager, in het najaar trekken de volwassen palingen het gebied uit naar de zee. Door steeds zijn fuiken te verplaatsen en de dieren actief op te zoeken, vangt hij toch zijn quotum aan paling. 

Ale maakt anderen graag deelgenoot van zijn leven als visser. Samen met zijn gasten licht hij de fuiken, geeft hij uitleg over de beroepsvisserij en beantwoordt hij vragen.  

Gezellige avond

Wat is er nu leuker dan te varen door de Leeuwarder stadsgrachten of Nationaal Park De Alde Feanen? De beerenburg is ingeschonken, sterke verhalen vliegen over de tafel en combineren goed met paling op toast. De boot ligt vol met dekentjes om warm te blijven, mocht dat met beerenburg niet lukken. Naast paling zijn er natuurlijk ook diverse drankjes aan boord. 

Barbecuetocht 

Varen, drankjes en lekker eten… Dat klinkt als een uitstekende combinatie toch? Met de praam varen we een tocht door bijvoorbeeld Nationaal Park De Alde Feanen of de binnenstad van Leeuwarden en onderweg geniet u van een heerlijke barbecue. U grilt zelf wat u lekker vindt! Ook bij stoer weer kan de tocht doorgaan, omdat we dan de boot afdekken met een overkapping. 

Natuurlijk werken wij alleen met vers kwaliteitsvlees. Er is meer dan genoeg! 

Trouwen 

Wel eens gedacht aan een praam als trouwvervoer? Vanuit De Wartenster, het bedrijf achter praamvaren.nl, verzorgen we jaarlijks vele trouwerijen. 
Onze kracht zit in de betrokkenheid van ons en ons team. Samen met hen staan we voor persoonlijke aanpak, kwaliteit en de beste service!   

Vaar met praam de Hâld Fêst naar de mooiste fotolocaties in Nationaal Park De Alde Feanen of neem het hele gezelschap (totale capaciteit 140 personen) mee op een praamtocht met hapjes en drankjes. Ook kunnen de boot/boten gebruikt worden voor het vervoer naar bijvoorbeeld een kerk in de buurt voor de kerkelijke inzegening. 

Heeft u het feest niet op De Wartenster, maar wilt u wel gebruikmaken van één van onze pramen, dan doen wij u graag een passend voorstel. 
Voor trouwen kunnen wij een programma op maat verzorgen, maar we beschikken ook over een aantal hele complete All-in Arrangementen

Neem contact met ons op

Heb je vragen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!