Theaterdiner Sytze en Maaike

Uniek in Nederland en uitsluitend op De Wartenster! 

In De Alde Feanen, vlakbij Warten, leefde vanaf 1903 een echtpaar op een klein eilandje in hun huisje: Sytze en Maaike. Deze paradijsvogels stonden model voor een muzikaal en smakelijk theaterstuk en na jarenlange voorbereiding, komt een prachtig kluizenaarsechtpaar tot leven.

Geproduceerd door Van Ravesteijn Theater & Events in samenwerking met De Wartenster. 

Reserveer nu! 

Het verhaal

Het is avond en de kippen gaan op stok. Maaike zit al in haar huisje. Sytze regelt buiten de laatste zaken. 

Maar dan komt plots een groep mensen op hun eiland. Het is een groep beroemdheden die averij heeft met hun praam. De mobiel werkt er niet en noodgedwongen moeten de gasten op het eiland blijven. 

Sytze is verheugd. Hij houdt van voordrachten en ziet zijn kans schoon. Maaike ziet het als een slecht voorteken. Door de drukte vlucht de geit op het dak, de kippen leggen geen eieren meer en de vissen weigeren te bijten. Gelukkig is er de winter-weckvoorraad van Maaike. Want de monden moeten gevoed! 

Tijdens het opvissen van een schroef uit het water, wordt The Heart of The Ocean opgedregd: de grote diamant van de Titanic. Door stroming is deze in De Alde Feanen beland. Sytze is in extase en ziet kansen, maar Maaike ziet onheil. Dit kan niet goed gaan. 

En dan gaat het inderdaad mis. Terwijl Sytze zijn vrouw Maaike geruststelt, springt de geit van het dak op het hoofd van Sytze. En arme Sytze is plots zijn geheugen kwijt. Hij herkent in Maaike zijn ‘mem’ (moeder) in plaats van zijn vrouw. Zijn gedrag verandert volledig en de twee worden uit elkaar gedreven. 

Maaike probeert van alles om hem tot rede te brengen. Maar Sytze is vooral bezig met een vermeende ex-vriendin. Hij begint, samen met de dominee, te drinken. Maaike is ten einde raad. Maar als de nood het hoogst is ... 

Een verrassende dinerproductie, gebaseerd op twee bijzondere mensen. Onvergelijkbaar en een totaalbeleving voor ogen, oren, smaakpapillen en lachspieren. 

Inclusief 4-gangen diner, drankjes en theaterkaartje. 

Neem contact met ons op

Heb je vragen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!