Boerenbeleefdag

Kom kijken op de boerderij 

Hoewel De Wartenster een boerderij is, zijn er geen landbouwhuisdieren meer. Maar in samenwerking met onze goede collega Bouma uit Grou bieden we deze boerenbeleefdag aan. Het melkveebedrijf Bouma boert met zorg voor dieren, milieu en landschap. Er wordt op biologische manier gewerkt en wat misschien nog wel mooier is, is de samenwerking met de natuur. Een deel van de dieren graast in de zomer op een eiland midden in Nationaal Park De Alde Feanen. Met onze authentieke pramen (de boten die vroeger gebruikt werden voor het vervoer in deze regio) varen we naar ‘it eilân’ (het eiland) en wandelen een stuk door de natuur. Ook nemen we een kijkje in de stal bij boer Bouma en luisteren we naar zijn verhaal. Boeren en natuur gaat prachtig hand in hand! 

Wij hebben twee boerenbeleefprogramma's samengesteld, maar in overleg is veel mogelijk! Deze arrangementen zijn beschikbaar voor groepen vanaf 12 tot 135 personen. 

Boerenbeleefprogramma  

We varen vanuit de Hellinghaven in Grou naar de boerderij van de familie Bouma. Boer(in) Bouma verteld over zijn/haar bedrijf, de dieren en de natuur. We proberen om dit een uur te laten duren, maar het enthousiasme van de boer is groot! Natuurlijk proeven we een glaasje van de verse melk. Aansluitend maken we een vaartocht door het Nationaal Park De Alde Feanen met uitleg van de schipper! Het programma duurt ongeveer 3 uur.  

Neem contact met ons op

Heb je vragen? Maak dan gebruik van ons contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!