Camperplaats


De Wartenster is een ruim opgezette camping / camperplaats in het hart van Friesland. We beschikken over 25 plaatsen. Iedere plaats heeft beschikking over een eigen stroom-en watertappunt. Er is ruim opgezet, gratis sanitair. De camping is heerlijk rustig gelegen tussen de weilanden. De camperplaatsen zijn gerealiseert op beton, met een mooi grasveldje voor de deur. Voor gezinnen met kinderen is er een speeltuin. Deze ligt naast het restaurant, los van de camperplaats. Water en toiletvoorziening is open van 1 april tot 31 oktober. Daarbuiten is alleen stroom beschikbaar en lozen van grijs water.

Als de ondergrond het toelaat bent u ook van harte welkom met uw camper op de camping. Dit is ter beoordeling aan de beheerder. U betaald dan wel het campingtarief.

De Wartenster beschikt over een groot scala aan outdooractiviteiten die periodiek worden aangeboden voor gasten. Daarnaast zijn de praamtochten (vooral ook de nachtvaartochten) door Nationaal park De Alde Feanen altijd een hit. In de ochtend kunt u genieten van verse broodjes en in de avond van een lekkere steenovenpizza of spareribs van de grill in ons restaurant. De wifi is gratis. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht tips t.a.v. de omgeving. Daarnaast is er toeristische informatie in de vorm van wandel- en fietsroutekaarten. De stad Leeuwarden is op fietsafstand en in de omgeving zijn vele prachtige dagtripjes te maken. In de avond kunt een vuurtje stoken in een van onze vuurschalen.

In de directe omgeving van de camping is gelegenheid om een kano te water te laten of te vissen. Ook kunt u een sloep of schouw huren om Nationaal park De Alde Feanen mee te ontdekken. Omdat er van oudsher een appelhof bij een boerderij zat, hebben wij die weer aangelegd met oude Friese fruitrassen. U bent vrij om te genieten van het fruit wat bijna de caravan in groeit..!