Mosterdmakerij

Wat ooit als geintje begon…

Een paar jaar geleden was ik op zoek naar Friese mosterd. Er bleek veel mosterd te zijn met een Fries stickertje er op, maar geen mosterd die in Friesland werd gemaakt. Uiteindelijk zijn we zelf aan de slag gegaan. 100 lege potjes gekocht en een kerstmarkt opgezocht. Toen alle 100 potjes in een dag verkocht waren, zijn we een productie op gaan zetten.

Wartenster mosterd is een grove mosterd met twee soorten mosterdzaad. De mosterd is een klein beetje zoet en heerlijk rijk van smaak.

Momenteel wordt gewerkt aan verschillende nieuwe mosterdsmaken, echter… de naturel blijft altijd!

Wist u dat mosterd zachter en ronder van smaak wordt naar mate deze rijpt?

    
De mosterd is verkrijgbaar bij diverse speciaalzaken en wordt door een groot aantal restaurants gebruikt bij het bittergarnituur of in de mosterdsoep. 
Natuurlijk is de mosterd ook verkrijgbaar bij De Wartenster.

In samenwerking met bierbrouwerij De Kleine Beer is een biermosterd ontwikkeld en voor de Friese bierbrouwerij rijpt de azijn in een wiskyvat en maakt zo de basis voor de Frysk Hynder Wisky-mosterd. 
De Wartenster mosterd is in de smaakvariaties: Naturelmosterd, Biermosterd, Sambalmosterd en Gembermosterd verkrijgbaar en is verpakt in potjes van 175 gr, of voor de grootverbruiker in emmers van 1 of 5 kg..

Wilt u meer informatie over onze mosterd? Bel of mail. info@dewartenster.nl of 058-2552056