Mogelijkheden Praamvaren

 
Er zijn tal van mogelijkheden met onze vloot hieronder vindt u een kleine opsomming. Heeft u andere of aanvullende wensen, laat het ons weten, (bijna) alles is mogelijk!

 

 

Praamvaren met grote groepen en gezelschappen

 

Wie te praamvaren gaat is gegarandeerd van het feit dat je alleen met eigen gezelschap aan boord zit. Praamvaren is dus een geschikte activiteit voor bedrijfsuitjes, familiefeesten en andere activiteiten met (grote) groepen. Doordat wij een grote vloot open rondvaartboten hebben kunnen wij ook voor grote groepen (meer dan honderd mensen) tochten verzorgen.

In het verleden hebben wij met onze vloot meegewerkt aan meerdere grootschalige projecten zoals Finestra Aperta in Drachten, het Openluchttheater IJlst en de Gaypride in Leeuwarden.

 

Rondvaarttochten

 

Vanuit Warten verzorgen we verschillende rondvaarten in alle omliggende wateren. Warten ligt aan de rand van Nationaal Park De Alde Feanen en is zodoende een mooie plek voor wie graag de natuur wil beleven. Daarnaast zijn ook tochten vanuit omliggende dorpen mogelijk. Onze schippers hebben veel kennis van de streek en vertellen graag over wat er in de omgeving te zien en te beleven is. Een rondvaart is te boeken voor groepen vanaf 12 personen. De duur van de tocht kan variëren van één uur tot een hele dag. Catering aan boord is mogelijk.

 

NAAR BOVEN

 

Rondvaart door Leeuwarden

 

De Wartenster beschikt tevens over pramen die door de stadsgrachten van Leeuwarden kunnen varen. Opstappen voor een rondvaart doe je dan bijvoorbeeld bij Stadsschouwburg De Harmonie, waarna je door de smalle grachten van Leeuwarden vaart. Op die manier beleef je Leeuwarden eens op een hele andere manier! Onze schippers kunnen van alles vertellen over de stad, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een theatrale stadsgids in te zetten voor de tocht door Leeuwarden.

 

NAAR BOVEN

 

Barbecuen tijdens vaartocht

 

Varen, drankjes drinken en lekker eten; dat klinkt als een uitstekende combinatie! Met de praam varen we door Nationaal Park De Alde Feanen waar je onderweg geniet van een heerlijke barbecue. Het is ook mogelijk om aan wal te barbecuen. Bij terugkomst op De Wartenster kunnen we de grote houtgestookte barbecue opstoken. Ook is het mogelijk ergens op een eiland te barbecuen. Bij De Wartenster werken we uitsluitend met kwalitatief goede producten en er is altijd ruim voldoend eten aan boord.

 

NAAR BOVEN

 

Theaterdiner of theaterborrel tijdens het praamvaren

 

Een heerlijke maaltijd of een uitgebreide borrel terwijl je door Nationaal Park De Alde Feanen vaart. Aan boord zitten een paar vreemde snuiters, die de aanwezigen vermaken met interactief, hilarisch en muzikaal toneelspel. Er zijn verschillende theatertochten mogelijk, waaronder de Langsleattemerman, een spannend interactief theater (vanaf 20 personen), de Ds. De Stoppelaar-tocht, waarbij de historische figuur Ds. De Stoppelaar alles vertelt over het kluizenaarsechtpaar Sietse en Maaike (vanaf 10 personen). Bij de Sietse en Maaike-tocht krijg je het verhaal over dit Wartenster kluizenaarsechtpaar te horen. Dit echtpaar leeft van wat de natuur hen biedt. Wereldvreemd? Of goed bij de pinken? (vanaf 20 personen). Ook kun je meevaren op de Taaie Tennik. Dit gigantische zeewaardige cruiseschip vaart iedere route die je wenst.

 

NAAR BOVEN

 

Met de palingvisser mee

 

In Friesland zijn nog maar een handjevol palingvissers actief. Ale de Jager is de palingvisser in Nationaal Park De Alde Feanen en weet als geen ander te vertellen over de visserij in dit natuurgebied. Met onze praam varen we naar de vissersvlet van Ale waar hij druk bezig is de fuiken te lichten. De praam wordt aan palen voor de fuiken afgemeerd en Ale laat zien hoe hij fuiken plaatst, licht en wat er in zit. Gepassioneerd en op zijn eigen nuchtere wijze vertelt Ale over zijn vissersbestaan. Naast verhalen over zware arbeid en gevaren op het water is er zijn verhaal doorspekt met humor en sterke verhalen. Een unieke belevenis! De palingtochten zijn te combineren met palingrokerij op een eiland, of zelfs een workshop palingroken met als hoofdprijs een fles beerenburg. Uiteraard zijn andere vormen van catering ook mogelijk.

 

NAAR BOVEN

 

Schemertocht

 

In Nationaal Park De Alde Feanen wordt het ’s nachts nog écht donker en écht stil. Nou ja, stil? De nachtdieren ontwaken wanneer de zon ondergaat. Zo kan het best zijn dat er vleermuizen overscheren of dat je ergens de roep van de uil hoort. Dekentjes over, beerenburg in de hand, varend over de kleine wateren. Een kandelaar met kaars geeft een klein beetje licht. Kleed je warm aan en geniet van de natuur bij nacht.

 

NAAR BOVEN
pramen kan door de tentkap overdekt worden, zodat alle inzittenden droog kunnen blijven bij een buitje. Veiligheid staat bij De Wartenster hoog in het vaandel. Al onze pramen varen onder scheepvaartinspectie keur en voldoen aan alle eisen.

Heeft u vragen?

 
Informatie aanvragen!