Duurzaam ondernemen

Voor ons is maatschappelijk verantwoord ondernemen geen loze kreet, maar dagelijkse praktijk.

 

  1. Onze stroom wordt opgewekt met zonnepanelen. De verwarming wordt grotendeels met resthout-verbranding gedaan.
     
  2. Onze laatst aangekochte rondvaartboot heeft een elektrische aandrijving gekregen. Dit is niet alleen heel mooi stil, maar ook duurzaam omdat de stroom hiervoor ook met zonnepanelen wordt opgewekt!
     
  3. Wij proberen voor de regio ook een sociale functie te vervullen. Mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, stagiairs met een rugzakje. bij ons zijn ze welkom! Wij zijn erkend stagebedrijf voor diverse opleidingen in horeca, recreatie en groen. Ook kinderen met een uitdaging vinden bij ons een stageplek.
     
  4. Jarenlang hebben wij diverse streekproducten gemaakt. Streekproducten worden gemaakt in de regio en ook weer verkocht in de regio om onnodige transportbewegingen te beperken. Daarnaast worden er geen chemische toevoegingen gedaan. Onze mosterd is hierdoor een begrip geworden in Friesland
     
  5. Op dit moment zijn we bezig om in samenwerking een fruitwijn concept op te bouwen met als grondstof restfruit uit de regio.
     
  6. Regionale economie is belangrijk. Wij werken in onze keuken ook veel met regionale leveranciers en fair trade producten. Wij betrekken veel van onze producten bij de lokale bakker en slager.
     
  7. De reststromen uit onze keuken gaan naar de dieren op de boerderij. Zo wordt er niks weggegooid.
     
  8. Afval wordt natuurlijk gescheiden afgevoerd.
     
  9. Als eerste bedrijf in de Gemeente Leeuwarden mochten wij, uit handen van wethouder van der Molen ons fair trade certificaat in ontvangst nemen. Een groot deel van onze producten kopen wij fairtrade of regionaal in.